Open deur bij Saters en Bachanten op zondag 9 oktober 2016

Open deur bij Saters en Bachanten op zondag 9 oktober 2016 Foto: Marc Leysen

Open deur bij Saters en Bachanten op zondag 9 oktober 2016

Print
Geel - De Herfst Opendeur van de Saters- en Bacchanten Gilde is gelijk aan gezellig keuvelen, eten en drinken op zondag 9 oktober van 10 tot 19u. Iedereen is welkom op de Sasachtweg in Geel Ten Aard.

Amateur bierbrouwers winnen Geelse bierwedstrijd 2016
Dat de Saters- en Bacchanten Gilde de voortrekkers zijn voor het amateur bierbrouwen is algemeen geweten. In 1996 start Jul Molenberghs met lessen voor beginners bierbrouwer. Door de jaren heen werden de lessen druk bezocht door tal van amateurs die hun liefde voor het bierbrouwen daar vonden. Zij hebben zelfs hun eigen streekbier ontwikkeld, om er enkele te noemen: De Kastel, Zeunt, Vals Paterke, Odlo, Vliet, Norman, Lucia, ... en nog veel meer.
Enkel amateur brouwers vonden dat het tijd werd dat hun bier getest werd door het grote publiek want ze wilden ook wel eens weten wat anderen er van vonden. Dus namen ze deel aan de bierwedstrijd 2016 van Geel. Met 35% van de stemmen zijn de brouwers van de Saters- en Bacchanten Gilde de winnaar van de Geelse bierwedstrijd! Hun brouwsel Gevallen Engel nieuwe stijl is door drie vrouwelijke en drie mannelijke brouwers gemaakt.  Dit is misschien het geheim van hun succes om zo een brouwsel te bekomen dat door zowel door vrouwen als mannen gesmaakt wordt.

Opendeur
Nu zondag 9 oktober krijgt iedereen de kans om dit prijsbier te proeven op de Herfst Opendeur van de Saters- en Bacchanten Gilde. Hier kan u eveneens deskundig advies vragen aan de aanwezige brouwers en u inschrijven voor de volgende reeks lessen bierbrouwen voor amateurs.
De Saters- en Bacchanten staan niet alleen bekend om hun bier maar sinds 1977 maken zij wijn en de laatste tien jaar worden er ook likeuren gemaakt. Dit alles kan u komen proeven op de opendeurdag. Om niet alleen de dorstige te laven met allerlei dranken werd er ook aan de hongerige gedacht. Voor de grote honger te stillen is er onze befaamde BBQ als toetje pannenkoeken.
 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio