Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Scoren is geen obsessie voor mij”

Voetbal3de amateurklasse A - Koen StabelMariekerke

Koen Stabel kroonde zich tijdens de voorbereiding met vier doelpunten tot topschutter van Mariekerke, maar in de eerste vijf competitiewedstrijden kwam de middenvelder niet tot scoren. Afgelopen zondag liet hij tegen Vlamertinge nog een open doelkans onbenut.

“Ik kon er net niet goed genoeg bij”, luidde toen zijn eerste reactie. “Tijdens de voorbereiding schoot ik alles wat bewoog tegen de netten, maar nu lukt het even niet. Het is altijd leuk om een doelpuntje mee te pikken, al is scoren geen obsessie voor mij. Het belangrijkste is dat de ploeg wint.”

Afgelopen weekend beleefden de Klein-Brabanders een complete offday. Vlamertinge bleek met 1-3 te sterk. “Het was een zwakke wedstrijd van ons. De nederlaag was onze eigen schuld. De vroege 1-0 voorsprong was eigenlijk nadelig. Nadien pakten we het te gemakkelijk op. We gaven te veel ruimte weg, wonnen geen duels meer en kwamen niet meer aan voetballen toe. Zondag zal het beter moeten.”

Dan wacht met Sint-Gillis-Waas een van de meer bekende tegenstrevers van de reeks. Mariekerke ging er in de voorbereiding immers met 0-2 winnen, mede dankzij een doelpunt van Stabel. “Nu is het een heel ander gegeven. Het was toen zowel voor hen als voor ons de eerste oefenwedstrijd. Sint-Gillis-Waas heeft minder pure kwaliteit dan Vlamertinge, maar het is een stugge tegenstrever die vanuit een sterk blok voetbalt. Hopelijk kunnen we opnieuw de drie punten pakken.”