Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Die tweede plaats is niet gestolen”

Voetbal3de amateurklasse B - Yannick Verstraeten Nijlen

Nijlen mag deze avond proberen om een vervolg te breien aan het succesverhaal dat het nieuwe seizoen tot nu toe is. Met Diest komt een relatief onbekende tegenstander op bezoek.

“Onze tweede plaats is echt onverwacht”, begint Yannick Verstraeten. “Maar ik wil dat ook onmiddellijk relativeren, het is tenslotte nog maar het begin van de competitie. Na vijf matchen moet je nog niet te hoog van de toren blazen. Bovendien hadden we met Betekom, Sterrebeek en Racing Mechelen tegenstanders die onderaan het klassement staan. Maar ook tegen Wellen en City Pirates, toch twee goede ploegen, speelden we een goede match. Die tweede plaats is dus zeker niet gestolen.”“Met Diest komt nu een onbekende tegenstander op bezoek. We hebben er wel wat informatie over gekregen, het is aan ons om onze thuisreputatie hoog te houden. De komende weken krijgen we met Thes en Sint-Lenaarts nog sterke tegenstanders te bekampen.”

Verstraeten blijft ondanks de sterke start ook nog altijd naar onderen kijken. “Boven ons staan ook niet veel ploegen meer, hé (lacht). Maar we moeten realistisch zijn: kampioen zullen we niet spelen. Meestal krijgen we na Nieuwjaar een dip, dan is dit al een mooie bonus. Zo snel mogelijk het behoud verzekeren, dat blijft ons enige doel.”