Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Goethals wil bevestiging zien

Basketbaleuromillions leaguekangoeroes Willebroek

De tweede speeldag van de EuroMillions League brengt voor Kangoeroes Willebroek een eerste thuiswedstrijd. De Rupelploeg ontvangt vanavond om 20.30u in sporthal De Schalk Okapi Aalstar.

Dit seizoen spelen de vrouwen en de mannen van Kangoeroes Willebroek op dezelfde avond thuis. “We willen onze fans twee wedstrijden aanbieden en vooral voor cohesie zorgen tussen onze twee topploegen”, zegt voorzitter Luc Katra.

De vrouwen gaan zaterdag om 17.00u tegen Deerlijk op zoek naar een twee op drie. De mannen begonnen slecht aan het seizoen. Zwaar verlies in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Beker van België in Brussels werd gevolgd door een nederlaag in de derby tegen Giants. “De reactie tegen de Giants was wel een opsteker. Drie kwarts hadden we in de Lotto Arena uitzicht op winst. Dat is tegen een topploeg goed voor het vertrouwen”, aldus coach Daniel Goethals. “Tegen Aalstar wil ik bevestiging zien. In het recente verleden haalden we tegen Okapi goede resultaten. Al zal die ploeg na de thuisnederlaag tegen Brussels geprikkeld zijn. Willen we onze competitiestart niet missen, moeten we winnen. De ambitie is de achtste plaats en dus de play-offs.”