Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Joran Mertens hoopt zich te tonen in Boom

wielrennenElite z.c. en beloften

De eliterenners zonder contract en beloften komen zondag in actie in Boom. Joran Mertens hoopt er zich opnieuw te tonen. De belofte uit Ranst werd vorig weekend nog derde in de uitgeregende wedstrijd in Rumst.

“In Rumst waren er toch enkele momenten dat ik me afvroeg waar ik mee bezig was”, blikt Mertens nog even terug op de apocalyptische weersomstandigheden van vorige zondag. “Het was een van de laatste wedstrijden van het seizoen. De vorm is dan al wat minder en dan heb je als renner ook niet altijd de volle goesting om er nog een keer volledig voor te gaan. Uiteindelijk bleven we nog met een beperkte groep in wedstrijd en ben ik blij dat ik heb doorgezet.”

Mertens mocht dit seizoen nog niet met de bloemen zwaaien en daar heeft hij het toch een beetje lastig mee. “Ik was zaterdag zeer tevreden met die derde plaats, al gaf ik mezelf toch wel kansen op winst toen we aan de laatste ronde bezig waren. Ik ben redelijk snel. Maar het was opnieuw het verhaal van net niet.”

Ook in Boom rekent Mertens niet meteen op winst. “Er zal veel van afhangen hoe ik de beklimmingen van de Bosstraat verteer. Als ik die ook nog na de laatste ronde weet te overwinnen, zit een top tien, en misschien een top vijf, erin.”