Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik zit in het hol van de leeuw”

Morad Gloub: “Voor mij was het nieuw om op de bank te zitten. Maar ik ben dan niet de jongen die hard gaat roepen dat hij in de basis moet staan.” Foto: smb

“Ik zit in het hol van de leeuw”

Voetbal2DE AMATEURKLASSe B FC DUFFEL- RUPEL BOOm (zondag 15.00u) - Morad Gloub (FC Duffel) pakt eerste basisplaats tegen ex-club

Duffel -

Eén week na de ongelukkige uitnederlaag bij Spouwen-Mopertingen maakt FC Duffel zich op voor een streektreffen met Rupel Boom. De Duffelaars tellen in eigen huis nog het maximum van de punten en zijn vastberaden die status aan te houden.

Een speciale match wordt het alleszins voor Morad Gloub, die door de blessure van Yassine Benali niet enkel een eerste keer in de basis staat dit seizoen, maar vooral omdat hij een succesvol verleden heeft bij ... de Steenbakkers. “Ik kende bij die club inderdaad enkele prachtige seizoenen”, aldus Gloub. “We speelden drie keer kampioen onder leiding van Raoul Peeters, die nu sportief manager is in Duffel. Bovendien woon ik in Niel en ken ik tal van fans van Rupel Boom. Ja, zeg gerust dat ik in het hol van de leeuw toefde de voorbije week. (lacht). Ik lig enorm gebrand op een goede prestatie, ik zou de komende dagen graag nog mijn hoofd buiten kunnen steken.”

Gloub kan straks actief meewerken aan een goed resultaat in het streektreffen. De verdediger was lange tijd out met een enkelblessure, maar is weer helemaal fit.

“Voor mij was het nieuw om op de bank te zitten. Maar ik ben dan niet de jongen die hard gaat roepen dat hij in de basis moet staan. De coach had ook weinig reden om te wijzigen. Met negen op vijftien doen we het werkelijk schitterend in deze reeks. Als het goed draait, moet je afwachten. Maar nu wil ik uiteraard vol mijn kans gaan.”

FC Duffel hoopt zondagmiddag zijn sterke start voor eigen volk verder vorm te geven. Zowel tegen Hoogstraten (2-0) als Wijgmaal (5-0) werd relatief vlot gewonnen.

“Het is ook belangrijk om zeker in je thuismatchen voldoende punten te sprokkelen. En dus gaan we graag op dit elan verder. Met Rupel Boom treffen we een jonge ploeg, maar met Urbain Spaenhoven staat er een ontzettend ervaren coach aan het roer. Het zal dus opnieuw van details afhangen en die moeten we in ons voordeel zien te draaien.”