Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

David Wijns is na een jaar blessureleed weer klaar voor de dienst: “Ik voetbal gewoon nog heel graag”

David Wijns: “Ik heb me altijd voorgehouden dat als ik er alles aan zou doen om na die zware blessure terug te keren, het ook zou lukken.” Foto: smb

David Wijns is na een jaar blessureleed weer klaar voor de dienst: “Ik voetbal gewoon nog heel graag”

Voetbal1ste amateurklasseSprimont - KSK Heist (zaterdag 20.00u)

David Wijns heeft er op sportief vlak geen al te best jaar opzitten. Vorig seizoen viel hij in de thuismatch tegen Tubeke op zaterdag 17 oktober geblesseerd uit. Bijna een jaar later maakte de 29-jarige Wijns vorige week tegen Beerschot Wilrijk zijn rentree.

Door die zware blessure kende je allicht geen gemakkelijk jaar?

David Wijns: “Vooral mentaal was het niet altijd even gemakkelijk. Ik onderging een operatie aan het kraakbeen van de knie en de terugkeer liet heel lang op zich wachten. Ik legde een hobbelig parcours af, zeg maar (lacht). Ik heb op mijn tanden moeten bijten, dat geef ik toe. Toen ik opnieuw uitviel met een spierscheur bijvoorbeeld. Nee, het was een moeilijke periode.”

Nooit gedacht dat het niet meer zou goedkomen?

“Nee, nooit. Ik heb me altijd voorgehouden dat als ik er alles aan zou doen om na die zware blessure terug te keren, het ook zou lukken. Ondanks het verlies tegen Beerschot Wilrijk was die match voor mij heel belangrijk. Ik maakte een invalbeurt van een halfuur, maar ik haalde er toch veel uit. Dat ik honderd procent fit ben bijvoorbeeld. Ik voel echt niks meer. Dat was voorheen niet altijd het geval.”

Wat heb jij in het voorbije jaar geleerd?

“Dat ik gewoon nog heel graag voetbal. Echt, ik kan nu super genieten van de kleinste dingen. Op een trainingsveld staan, geen pijn meer voelen en voluit kunnen gaan, van die dingen. Ik besef dat er andere voetballers zijn die al die ellende niet zouden aankunnen en de handdoek zouden gooien. Er wordt altijd gezegd dat je sterker uit zo’n periode komt, en dat klopt ook wel. Alleen, je moet het inderdaad allemaal zelf doen.”

Het werd ook een jaar waarin er op Heist veel is veranderd.

“Alles is nieuw, hé. Ik denk dat dit ook eigen is aan het voetbal. Die veranderingen zijn niet slecht voor de club. Om de zoveel tijd kan het geen kwaad dat er eens een andere wind waait. Nieuwe staf, nieuwe spelers, nieuwe ploeg en een nieuw elan, want we zijn niet slecht aan het seizoen begonnen.”