Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Buitenshuis al meer verdiend”

Voetbal2de amateurklasse A Bornem - Westhoek (zondag 15.00u) - Bart Selleslags en Dennis Dessaer Bornem

Met een acht op vijftien, waarvan een zes op zes in eigen stadion en met twee nieuwe thuiswedstrijden voor de boeg, zou Bornem wel eens de verrassing van de competitiestart kunnen worden.

Trainer Bart Selleslags zei enkele weken geleden dat de start van de competitie pas kon geëvalueerd worden na vijf wedstrijden. Nu het zover is, kan hij dus al een eerste balans opmaken.

“We mogen zeker niet klagen over die eerste vijf matchen”, aldus Selleslags. “We pakten thuis zes op zes en buitenshuis verdienden we zeker ook meer dan die twee op negen.”

Selleslags concludeert daaruit dat Bornem nog groeimarge heeft. Aanvaller Hervé Onana, die in laatste instantie nog aan de kern werd toegevoegd, heeft inmiddels al gedaan wat hij moet doen. Doordat Onana laat bij de groep kwam en dus de voorbereiding miste, lijkt die nu door lichte blessures wat reactie op het missen van die voorbereiding te krijgen. Dessaer, die na een jaar blessureleed nog maar twee wedstrijden speelde, kan ook al in geen tijd de transfer van Bornem worden.

Vorige week scoorde ook hij zijn eerste doelpunt. Ook Dessaer vond dat Bornem op verplaatsing meer verdiende, zeker tegen Sint-Eloois-Winkel.

“Een gelijkspel op Winkel is een resultaat waar je op voorhand voor tekent, maar wie de wedstrijd zag, moet toegeven dat we er twee punten te weinig hebben gekregen. Laat ons daar dit weekend iets aan doen”, aldus Dessaer.

Gemakkelijk wordt het niet want Westhoek, een voor Bornem compleet onbekende ploeg, kende ook een sterke start.