Antwerpen maakt zich op voor wereldrecordpoging tennis

Foto: Twitter

Antwerpen maakt zich op voor wereldrecordpoging tennis

Print
Antwerpen 2018 / Antwerpen -

In Antwerpen begint Maxime Braeckman zaterdagochtend aan zijn poging om het wereldrecord van aantal opeenvolgende single tennismatchen spelen te breken. Dat zal gebeuren op een groot tijdelijk oefenterrein op het Astridplein aan het Centraal Station, dat vrijdag geopend werd door burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het terrein zal ook gebruikt worden voor het European Open dat van 17 tot 23 oktober plaatsvindt in de Lotto Arena. Dat nieuwe tennistoernooi is het enige ATP World Tournament van ons land.

Maxime Braeckman zal het zaterdag en hopelijk ook zondag opnemen tegen onder meer ex-topatletes Kim Gevaert en Tia Hellebaut, comedian Guga Baul, journalist Bart Schols en Antwerps sportschepen Ludo Van Campenhout. Hij moet minstens 37 matchen op rij spelen, hoeveel hij er wint is niet van belang. Per uur mag Braeckman 5 minuten pauzeren. De organisatie mikt op 25.000 euro aan sponsoropbrengst ten voordele van SOS Kinderdorpen, dat een multisportterrein wil aanleggen in het SOS Kinderdorp van Trjavna in Bulgarije.

Het oefenterrein zal ook ter beschikking staan van toptennissers als David Goffin, Steve Darcis, David Ferrer en Richard Gasquet, die zich voorbereiden op het European Open. Voorbijgangers zullen de trainingen gratis kunnen bekijken. Voor het European Open moet je wel tickets kopen. Die kosten tussen 10 en 70 euro en zijn beschikbaar via Tele Ticket Service. .

Meer sportnieuws