Zeer betaalbare kwaliteit in Meat & Eat en Fish & Eat

Print

Mo in Meat & Eat, met een pannetje vol vlees uiteraard. Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

Mo Aoulad begon zijn restaurant uit jeugdsentiment, als eerbetoon aan de slagerij van zijn vader. Maar intussen hebben Meat & Eat en Fish & Eat een eigen plaats verworven in de horecascène.

Mo’s concept grijpt terug naar zijn familiegeschiedenis. Bij een beenhouwerszoon moet vlees centraal staan. “Ik wilde toegankelijk zijn voor iedereen. Dus wilde ik vlees van topkwaliteit aanbieden aan zeer lage prijs.”

“We hadden geluk, want onze buren zorgden voor instant succes. Vanaf de eerste dag kwamen ze massaal eten. Velen vroegen of ik wel zeker was van mijn prijzen. Ze konden het niet geloven. Maar die lage prijs bepaalt mee ons succes.”

Daar kwam intussen visrestaurant Fish & Eat bij met een vergelijkbare formule. “Een beetje op aandringen van klanten, die ervan overtuigd waren dat ik dat effe zou regelen. Ze zegden: ‘De Mo kon dat toch? Mo is toch chef-kok?’ Het toeval hielp toen dat pandje in de Volkstraat vrij kwam. We zien wel, in beide zaken en in Wijnbistro Patine die we pas hebben overgenomen, draait het zeer goed.”

Lees meer over zijn broers, hun neef, de ecologische toets en een eventuele keten van restaurants in Gazet van Antwerpen

Meat &Eat, Marnixplaats 1; Fish 1 Eat, Volkstraat 65; voor beide: www.gastro-by-mo.be

Externe links

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio