© BELGA

Achilles Bocholt wacht zware klus in EHF Cup handbal

Landskampioen Achilles Bocholt neemt het zaterdagavond in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup handbal voor mannenteams op tegen het Hongaarse Csurgoi, momenteel derde in de Hongaarse competitie. De Limburgers staan voor een zware opdracht.

Het zijn bijzonder drukke tijden voor spelers en staf. De wedstrijden volgen elkaar in ijltempo op. “Afgelopen weekend was een dubbel weekend in de BENE-League en woensdag speelden we een vooruitgeschoven wedstrijd”, zegt trainer Bart Lenders. “De wedstrijd van zaterdag is de vierde in acht dagen. Met de Europese terugwedstrijd van volgende week in het verschiet, hebben we ook weer een midweekmatch in de competitie. Dat zorgt ervoor dat we telkens weinig voorbereidingstijd hebben, anderzijds komt het het ritme wel ten goede. Het is een loodzwaar programma omdat mijn spelers werk en topsport combineren, maar later plukken we daar wel de vruchten van. Het belangrijkste is dat mijn spelers blessurevrij blijven.”

Daar wringt mogelijk het schoentje. Speler van het Jaar Bartosz Kedziora is mogelijk out met een enkelblessure. “Bartosz heeft donderdag zijn enkel omgeslagen. Ik hoop dat hij erbij kan zijn, maar gezien het drukke programma moeten we toch een beetje voorzichtig zijn”, verklaart Lenders.

“Csurgoi is een stugge tegenstander. De Hongaarse competitie is toch van een hoger niveau dan de BENE-League. Dat neemt niet weg dat we ons uiterste best gaan doen. Begin september hebben we in het Champions League kwalificatietoernooi in Bregenz getoond dat we onszelf kunnen overstijgen. Het resultaat was er toen niet, de prestatie zeker wel. In sport is alles mogelijk.”

Meer sportnieuws