Medische ingreep geannuleerd omdat taxi niet komt opdagen: “Vier keer andere uitleg gekregen”

Foto: atv

Medische ingreep geannuleerd omdat taxi niet komt opdagen: “Vier keer andere uitleg gekregen”

Print
Deurne - Een aantal taxichauffeurs zou misbruik maken van de subsidies die ze krijgen om mensen met een handicap te vervoeren. Dat ondervond Dries Timmermans uit Deurne toen de door hem bestelde taxi donderdag niet kwam opdagen. Daardoor miste hij een medische ingreep. Hij en zijn partner trekken nu aan de alarmbel

Via de Antwerpse belbuscentrale van De Lijn kunnen mensen met een handicap een beroep doen op een taxidienst, maar dat loopt niet altijd naar behoren. Dries Timmermans uit Deurne moest in Neerpelt zijn voor een ingreep en had daarom een taxi besteld via de dienst van De Lijn.

De taxi komt de klant dan oppikken aan de dichtstbijzijnde bushalte. “We moesten om 8 uur ’s morgens aan de halte zijn”, zegt Maria, de partner van Dries. “We hebben een uur gewacht, maar nooit taxi gezien. Ik heb vier keer naar de belbusdienst gebeld en kreeg vier keer iemand anders aan de lijn. Ik kreeg ook vier keer een andere uitleg te horen waarom er nog geen taxi was.”

Uiteindelijk hebben Dries en Maria de hele ingreep moeten annuleren. “De mensen van de belbuscentrale klagen zelf over taxichauffeurs die steeds meer misbruik maken van de subsidies door de klanten in de steek te laten”, zegt Maria.

De Lijn betreurt het incident maar wijt het aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Er zouden nooit eerder problemen zijn geweest met het taxibedrijf.

Video: ATV

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio