Ex-klant ontkent dat hij immokantoor 50 keer beschoot met katapult

Print

Dit kantoor aan de Parklaan werd beschoten met keien en knikkers. Foto: ima

Turnhout / Oud-Turnhout -

Een 66-jarige ex-klant moest zich vrijdag voor de strafrechter verantwoorden omdat hij het kantoor van makelaar Peter Bols in Turnhout liefst vijftig keer met een katapult onder vuur had genomen. De man ontkent alles.

Strak in het pak verscheen ­Cornelis B. (66) uit Oud-Turnhout voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Hij stond terecht voor vernielingen aan het makelaarskantoor van Peter Bols aan de Parklaan in Turnhout, op de hoek met de Kwakkelstraat.

Tussen januari 2007 en september 2010 zou hij het gebouw minstens vijftig keer hebben beschoten. De dader vuurde met een katapult keien, knikkers en steentjes af vanuit zijn wagen, een grijze Volvo V70.

Het slachtoffer installeerde een camerasysteem om de belager te ontmaskeren. Op de beelden is de auto van de dader te zien. De nummerplaat staat op naam van Cornelis B. Bovendien werd op een steentje erfelijk materiaal van de beklaagde aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie achtte de feiten van 2010 bewezen en vorderde zes maanden celstraf. Cornelis B. ontkende in alle toonaarden. “Ik heb geen idee hoe mijn DNA op dat steentje is terechtgekomen”, zei hij. “Ik heb ooit een woning van Bols gehuurd. Er is één procedure voor de vrederechter geweest, maar dat is in mijn voordeel uitgesproken. Ik had geen enkel motief om hem de duvel aan te doen.”

Volgens de burgerlijke partij vorderde de makelaar een schadevergoeding van 38.000 euro.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio