© Filip De Smet

Mats Rits in beroep vrijgesproken voor rode kaart die hij nooit kreeg

Mats Rits krijgt dan toch geen schorsing voor zijn handspel op de lijn in Genk. Dat werd zonet beslist door de Geschillencommissie Hoger Beroep. De middenvelder kreeg in eerste instantie één speeldag schorsing voor ‘een gebrek aan fair play’.

rahe

Het was de meest opmerkelijke fase van het afgelopen weekend. Genk schreeuwde om een strafschop na vermeend hands van Mats Rits. Na een rondje discussiëren met zijn assistent trok scheidsrechter Luc Wouters plots rood voor... Laurens Paulussen. De rechtsachter werd begin deze week meteen vrijgesproken, maar Rits moest wel voor de Geschillencommissie verschijnen.

Die legde hem een schorsing van één speeldag en een boete van 400 euro op wegens ‘een gebrek aan fair play’. De Geschillencommissie oordeelde dat Rits schuld had moeten bekennen aan ref Wouters. De middenvelder verdedigde zich door te stellen dat de scheidsrechter hem niets had gevraagd, en dat hij dacht dat een rode kaart onomkeerbaar was. Die uitleg werd naar de prullenmand verwezen en er volgde een straf. KV Mechelen accepteerde die beslissing echter niet en tekende beroep aan. Met succes, want Rits werd vandaag dus vrijgesproken.

Ook Coulibaly krijgt geen straf

Naast de zaak-Rits werd ook het beroep van AA Gent-aanvaller Kalifa Coulibaly besproken. Die kreeg voor een elleboog aan STVV-verdediger Sacha Kotysch twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd. Ook hij werd echter vrijgesproken in hoger beroep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws