Alle werknemers van stad Antwerpen krijgen smartphone cadeau

Print
Antwerpen -

Alle werknemers van de stad Antwerpen krijgen in de toekomst een smartphone - met abonnement - zodat ze meer digitaal en flexibeler kunnen werken. Dat heeft het stadsbestuur vrijdag beslist. “Dit is een vorm van opslag, want er staat niets tegenover”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Het is niet zo dat we gaan verwachten dat het personeel 24 uur op 24 van dienst of bereikbaar blijft.” De stad voorziet zowat 5 miljoen euro voor de komende drie jaar voor de maatregel.

Het personeel van smartphones voorzien zal volgens De Wever de medewerkers toelaten om volop gebruik te maken van het groeiende aantal digitale toepassingen waarover de stad beschikt. Ze zullen vlotter met elkaar kunnen communiceren, digitale handtekeningen kunnen zetten of online checklists kunnen raadplegen bij controles. “En als ze bijvoorbeeld op weg naar hun werk sluikstort zien, kunnen ze dat meteen melden via een app”, zegt De Wever, die de medewerkers nog meer als ambassadeurs van de stad wil uitspelen. “Dit past ook in de lopende digitalisering van onze dienstverlening.” De smartphone mag overigens ook voor privégebruik dienen.

Het ‘cadeautje’ komt er volgens het stadsbestuur eveneens omdat “door de besparingen en grondige efficiëntieoefeningen de voorbije jaren een inspanning gevraagd is aan het personeel”. In 2013 kondigde de stad nog aan het geleidelijk aan met 1.420 VTE’s (voltijdse equivalenten) minder te zullen doen, zij het zonder naakte ontslagen. Momenteel stellen stad, districten en OCMW nog zowat 7.000 mensen te werk.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio