ABVV “betrapt” regering-Michel en werkgevers op “overspel”

Foto: BELGA

ABVV “betrapt” regering-Michel en werkgevers op “overspel”

Print

De Algemene Centrale van de socialistische vakbond ABVV heeft vrijdag met een ludieke actie het “overspel” tussen de regering-Michel en de werkgevers aangeklaagd. Aan de kantoren van de Confederatie Bouw en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in Brussel zetten zowat 200 actievoerders premier Michel en VBO-topman Pieter Timmermans samen in bed.

Een beperkte delegatie werd zowel bij de Confederatie Bouw als bij het VBO binnengelaten om hun zorgen over de huidige situatie uit te drukken.

“Er is geen relatie meer tussen enerzijds de regering en de bedrijven en anderzijds de sociale gesprekspartner. Samen schrijven ze nieuwe wetten en laten ze de vakbonden en werknemers achter”, stelt Andrea Della Vecchia, federaal secretaris van Algemene Centrale ABVV. “We hebben zeventig jaar ervaring in het sociaal overleg, maar momenteel nemen de regering en de bedrijfsleidingen unilaterale beslissingen. Dat zorgt voor een onevenwicht.”

De Confederatie Bouw reageert verontwaardigd op de beschuldiging van overspel met de regering. Ze wijzen die van de hand en hoopt dat er nog ernstig overleg mogelijk is in wederzijds respect en vertrouwen.

“We moeten samenwerken in plaats van verdelen. Samen vragen we de regering om nu maatregelen te treffen voor het behoud van werkgelegenheid”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, in een persbericht.

.

Nu in het nieuws