“Brits antidopingagentschap opent onderzoek tegen Wiggins en Sky”

Foto: AFP

“Brits antidopingagentschap opent onderzoek tegen Wiggins en Sky”

Print

Het Britse antidopingagentschap UKAD is een onderzoek gestart tegen Bradley Wiggins en de ploegleiding van Team Sky, zo bericht Daily Mail vrijdag. Aanleiding is een medisch pakketje dat Wiggins ontving na afloop van de Dauphiné in 2011.

Volgens de Britse krant liet Wiggins een pakketje overvliegen naar La Toussuire, waar hij de Franse rittenkoers die dag op zijn naam schreef. Wiggins zou zich in de ploegbus hebben teruggetrokken met het pakketje. Wat erin zat, is onduidelijk.

UKAD wilde het nieuws over het onderzoek tegen Wiggins niet formeel bevestigen. De organisatie meldde alleen dat er een “een onderzoek is gestart naar mogelijk wangedrag in het wielrennen”.

Wiggins, de Tourwinnaar van 2012, is een van de (vele tientallen) sporters van wie het Russische hackerscollectief Fancy Bears medische gegevens naar buiten heeft gebracht. Voor ‘Wiggo’ bleek dat de in Gent geboren Brit in het verleden verscheidene keren toestemming kreeg om een verboden product tegen astma te nemen. Wiggins kreeg, zo bleek uit de data, inspuitingen met een steroïde voor de Tour de France 2011 en 2012, en de Giro 2013.

Meer sportnieuws