Ploegmaat Lukaku ontsnapt op geniale manier aan politie

Print
Ecuador klopte Chili, houder van de Copa America, met 3-0 op speeldag 9 in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK. Op zich al groot nieuws in Zuid-Amerika maar achteraf wordt er enkel nog gesproken over Enner Valencia. De ploegmaat van Romelu Lukaku bij Everton wordt immers opgejaagd door de politie maar wist te ontsnappen door... een blessure te veinzen.

De plaatselijke politie was een aandachtige toeschouwer tijdens Ecuador-Chili en na de wedstrijd wilden ze Enner Valencia eens duchtig aan de tand voelen. De spits zou immers 15.000 euro aan alimentatiegeld voor zijn 5-jarig dochtertje niet hebben betaald. Op zich geen onoverkomelijk bedrag voor een profvoetballer maar dat was toch buiten Enner Valencia (en zijn ploegmaats) gerekend.

Tien minuten voor tijd zeeg Valencia neer met wat leek op een ernstige blessure aan het hoofd. Hij moest worden afgevoerd door een golfkarretje wat hilarisch beelden opleverde toen de politie achter dat wagentje holde, wetende dat hun verdachte wel eens zou kunnen ontkomen.

De "onfortuinlijke" speler werd (compleet met zuurstofmasker!) vervolgens voor verzorging naar de keedkamer gebracht. Naar verluidt zouden enkele ploegmaats daarna een discussie zijn aangegaan met de agenten, waardoor Valencia in het tumult kon ontkomen.

De Ecuadoriaanse staff bezorgde vervolgens de politie nog enkele papieren waarin stond dat de speler later wel degelijk naar het hotel zou worden overgebracht. In tussentijd kon zijn advocaat aan het werk en die kon de rechter overtuigen om het aanhoudingsbevel in te trekken. En zo kon Valencia dus ontkomen aan de politie.  

.

Nu in het nieuws