Italiaanse bondscoach zet spits zonder pardon uit selectie na “onrespectvol gedrag”

Foto: photonwes

Italiaanse bondscoach zet spits zonder pardon uit selectie na “onrespectvol gedrag”

Print

De Italiaanse international Graziano Pellè komt zondag zeker niet in actie tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in Macedonië. De aanvaller is door bondscoach Giampiero Ventura uit de selectie gezet na een incident bij zijn wissel tegen Spanje.

Pellè moest donderdagavond in Turijn na een uur plaatsmaken voor Ciro Immobile. De 31-jarige Italiaan kon de wissel maar weinig smaken en negeerde bij het verlaten van het veld de uitgestoken hand van zijn trainer. Giampiero Ventura besliste daarop Pellè, die in China voetbalt, wegens “onrespectvol gedrag” uit de selectie te zetten voor de volgende WK-opdracht, zondagavond in Skopje tegen Macedonië.

Italië en Spanje hielden elkaar in het Juventus Stadium in evenwicht. De Rossi maakte in de 82e minuut vanop de stip gelijk nadat Vitolo de Spanjaarden in minuut 55 op voorsprong had gebracht.

Montolivo en Alba komen gehavend uit clash 

Italië kan zondag in en tegen Macedonië ook al geen beroep doen op Ricardo Montolivo. De middenvelder blesseerde zich donderdag tegen Spanje (1-1) aan de linkerknie. Hij wordt in de kern vervangen door Marco Benassi. Montolivo kwetste zich in de eerste helft na een tackle van Sergio Ramos. Voor de 22-jarige Benassi is het zijn eerste selectie voor Italië. Bij zijn club Torino werkte hij tot vorig seizoen samen met Giampiero Ventura, de huidige bondscoach.

Ook Spanje kwam niet ongehavend uit de strijd in Turijn. Jordi Alba liep een hamstringblessure op en kan daardoor zondag niet spelen in Albanië. Bondscoach Julen Lopetegui riep vrijdag Nacho Monreal op als vervanger. Ook Atletico Madridyoungster Saul komt er in vergelijking met donderdag bij. Hij miste de clash tegen Italië door een spierletsel.