Thorgan Hazard haakt af, Jordan Lukaku in de basis?

Foto: Photo News

Thorgan Hazard haakt af, Jordan Lukaku in de basis?

Print

Thorgan Hazard is door de hinder aan zijn knie dan toch niet speelklaar geraakt. Toch wordt er een broederpaar in de basis verwacht, want in de tactische bespreking liet Martinez uitschijnen dat Jordan ­Lukaku misschien een basisplaats krijgt.

Indien bondscoach ­Roberto Martinez niet opnieuw voor een driemans­defensie zou kiezen - ondanks de 0-3-zege tegen ­Cyprus in het 3-4-2-1-systeem - heeft dat veel te maken met een tekort aan verdedigers.

Naast Jordan Lukaku heeft Martinez nog ­Kabasele, die de training vroegtijdig verliet en niet speelt bij Watford, en Lombaerts, voornamelijk bankzitter bij Zenit. En Ciman, de eeuwige depanneur. De enige zekerheden in de defensie zijn Alderweireld en Vertonghen, net als rechtsachter Meunier.

Centraal op het middenveld is er door het afhaken van Dembélé­ en Naing­golan niet veel andere keuze dan ­Fellaini - Witsel, met Defour en Tielemans als invallers. Eden Hazard, ­Romelu ­Lukaku en in mindere mate ook ­Carrasco zijn zeker van hun plaats. Dan is het alleen uitkijken wie vanaf rechts speelt: Mertens of ­Chadli.

Meer voetbalnieuws