Wegdek in industriepark ligt er maar belabberd bij

De fameuze put bij de oprit Herentals-Industrie. Foto: Mia Uydens­­

Wegdek in industriepark ligt er maar belabberd bij

Print
Herentals / Herenthout / Grobbendonk -

De wegen van het industrie-terrein Wolfstee liggen er triest bij: putten, verzak-kingen,... Aan de oprit Herentals- Industrie is al wekenlang een gat in de weg dat het verkeer belemmert. Raadslid Patrik De Cat (CD&V), zelf bedrijfsleider, vraagt om dringend herstel.

Patrik De Cat, zaakvoerder van Deca in de Toekomstlaan op het industrieterrein in Herentals, ergert zich blauw aan de gebrekkige staat van het wegdek. Het industrieterrein zou een uithangsbord voor industriële activiteiten in de Zuiderkempen moeten zijn.

“Her en der worden wel individuele betonvakken vervangen”, weet Patrik De Cat. “Maar er is geen structurele aanpak van het wegdek in het hele industriepark. Ik besef dat dit niet evident is, want het industriepark ligt verspreid over de gemeenten Herentals, Herenthout en Grobbendonk, maar het lijkt me goedkoper om ineens het hele wegdek aan te pakken, dan telkens stukjes te herstellen, met alle overlast die bij zo’n herstelling hoort van dien.”

Niet enkel voor eigen deur vegen

De Cat verwees tijdens zijn betoog op de Herentalse gemeenteraad naar een put bij de oprit Herentals- ­Industrie van de E313, die nu al wekenlang het verkeer belemmert.

Burgemeester Jan Peeters (sp.a) erkent de problemen. “Maar de situatie is complex”, reageert hij. “Die put ligt op grondgebied ­Herenthout, dus het opvullen ervan moet Herenthout aanbesteden. Deze week is het zover. Maar als iedere gemeente zo voor eigen deur moet vegen, kost dat veel tijd. Wij willen dat de IOK wordt ingeschakeld, zodat IOK de herstelopdrachten gunt. Dan kunnen we de zaak gestructureerd aanpakken. Grobbendonk en Herenthout moeten nog wel hun fiat geven.”

In de nabijgelegen industriezone van Klein Gent, op grondgebied Herentals en Grobbendonk, is de heraanleg in overleg met beide gemeenten gepland in 2017. Dan wordt ook de riolering vernieuwd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio