School ontruimd na vondst verdacht pakket “met draadjes”

Foto: google streetview

School ontruimd na vondst verdacht pakket “met draadjes”

Print
De leerlingen van het Heilig Hartinstituut in Heverlee hebben rond 11.00 uur hun klassen kunnen vervoegen. Het verdacht pakket dat in de school was aangetroffen, bleek geen explosieven te bevatten. Dat meldt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense lokale politie.

Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, is sinds 9.30 uur ter plaatse om het pakket onschadelijk te maken, zegt Stephanie Gille van de politie Leuven.

De directie opende vrijdag een pakketje dat ze donderdag al kreeg. Omdat er in de doos verschillende draadjes lagen, hebben ze de politie gecontacteerd. Die heeft op haar beurt Dovo opgetrommeld.

Rond 9.30 uur werd en veiligheidszone van 100 meter ingesteld en werd en een deel van de leerlingen van de school geëvacueerd. Net voor 11 uur werd het pakket onschadelijk gemaakt door Dovo.

De leerlingen van het Heilig Hartinstituut in Heverlee konden rond 11.00 uur hun klassen terug naar hun lokalen. Het verdacht pakket dat in de school was aangetroffen, bleek geen explosieven te bevatten. Dat meldt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense lokale politie.

“DOVO heeft een scan van het pakket genomen en het pakket vervolgens gecontroleerd laten ontploffen”, zegt de politiewoordvoerster. “Dat bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten, zodat het alarm werd opgeheven en alle leerlingen weer naar binnen mochten.”

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Nu in het nieuws