David Goffin bereikt halve finales in Tokio: "Stond nochtans te slapen in eerste set”

Foto: AFP

David Goffin bereikt halve finales in Tokio: "Stond nochtans te slapen in eerste set”

Print

David Goffin (ATP 14) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1.368.605 dollar).

De Luikenaar, het vijfde reekshoofd, versloeg in zijn kwartfinale de Portugees Joao Sousa (ATP 34) in drie sets. Na 1 uur en 53 minuten stond de 1-6, 7-5 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Het was de vijfde onderlinge ontmoeting tussen de 25-jarige Goffin en de 27-jarige Sousa, de Belgische nummer één trok voor de vierde keer aan het langste eind.

Om zich te kwalificeren voor de finale, moet Goffin voorbij de Kroaat Marin Cilic (ATP 11). Het vierde reekshoofd won vrijdag in zijn kwartfinale met 7-5 en 6-1 van de Argentijn Juan Monaco (ATP 89). Goffin en Cilic stonden al twee keer tegenover elkaar. Zowel op het Masters 1.000 toernooi van Indian Wells als in de Davis Cup in Luik (begin maart) haalde Goffin het van de boomlange Kroaat.

Goffin: “Stond een beetje te slapen in eerste set”

“Ik stond in de eerste set een beetje te slapen, en mijn benen voelden zwaar aan”, erkende Goffin na de match. “Maar dan vond ik mijn voetenwerk terug en dat is doorgaans mijn sterkste wapen.”

Goffin maakte het verschil door zijn aantal winners na een dramatische eerste set gevoelig op te trekken. “De snelheid in mijn spel hangt vooral af van hoe gefocust ik ben”, legde de 25-jarige tennisser uit. “Wanneer ik mij kan focussen op de bal en niet op de afleidingen naast het terrein, dan wordt mijn voetenwerk veel beter en dan kan ik de bal vroeger nemen.”

Cilic: "Ik zal het anders moeten aanpakken"

Zaterdag speelt Goffin dus tegen Marin Cilic. Cilic, nummer 11 van de wereld, is alvast op zijn hoede: “Goffin staat sterk te spelen. Ik zal het anders moeten aanpakken dan in de twee vorige wedstrijden”, beseft hij. “De sleutel morgen wordt een goeie service en een agressieve return. Ik weet dat Goffin graag snel speelt.”

 

Meer sportnieuws