Gitte opent Hart en Ziel, nieuwe interieurwinkel in Borgerhout

Gitte Van Tilborg verkoopt veel planten, maar ook “spulletjes met een verhaal”. Foto: Jan Van der Perre

Gitte opent Hart en Ziel, nieuwe interieurwinkel in Borgerhout

Print
Borgerhout -

Haar twijfels tussen een job in de creatieve en in de sociale sector kan Gitte Van Tillborg opbergen. Met haar interieurwinkel Hart en Ziel vond ze de gulden middenweg. Haar creativiteit kan ze hier helemaal botvieren tijdens een gezellige babbel.

Haar liefde voor Borgerhout, voor het bruisende stadsgevoel en voor interieurdecoratie deden Gitte Van Tilborg een nieuwe weg inslaan. Toen er op het Laar een prachtig pand vrijkwam, kon ze niet anders dan daar iets mee doen.

“Die droom om een eigen interieurzaak te openen, zit er al twintig jaar in. Dit was gewoon het goede moment. Bovendien wilde ik me echt richten op Borgerhout. Ik heb een zwak voor deze plek. Ik heb hier heel lang gewoond, je merkt dat het hier aan het heropleven is, dat het bruist. Toch had deze buurt geen winkel die dat weerspiegelde. Met Hart en Ziel wil ik daar verandering in brengen.”

Spullen met een verhaal

In Hart en Ziel geeft Gitte Van Tilborg haar liefde voor hartverwarmende interieurspullen een plek. “Ik verkoop heel veel planten. En daarnaast kun je hier leuke spulletjes met een verhaal vinden: een vaas van papier-maché, juwelen met daarin plantjes verwerkt … Ik vind het belangrijk om bezieling te brengen in huis.”

En dat merk je meteen wanneer je Hart en Ziel binnenwandelt. “Mij gaat het hier echt om hart verwarmen.” De winkel heeft zijn naam dus niet gestolen.

Toch beseft Gitte Van Tilborg dat haar geen eenvoudige opdracht wacht en dat een zaak draaiende houden altijd risico’s inhoudt. “Steeds vernieuwend blijven, zal een uitdaging worden. Ik heb er bewust voor gekozen het eerste jaar af te wachten, nog geen al te grote investeringen te doen en gewoon te zien hoe het loopt. Het is natuurlijk iets nieuws in deze buurt en dat is altijd spannend.”

Hart en Ziel, Laar 12, Borgerhout

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio