Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

BMXFlanders Cupin Ravels

Winnaars zijn dit weekend gekend

Het BMX-seizoen loopt op zijn laatste benen en dus is het tijd om prijzen uit te reiken. Dit weekend valt het doek over de Flanders Cup met de achtste en laatste manche in Ravels.

af

Organisator ‘The BMX Devils’ maakt zich op voor een feestelijk slotweekend met als moment suprême de ontknoping in de Flanders Cup. Bij de Elites wordt het een Kempens onderonsje. Joffrey Wouters voert het klassement aan voor zijn Desselse clubgenoten Stef Lauwers, Bram De Laat en Mathijs Verhoeven.

Bij de juniores verdedigt Dennis Steemans zijn leidersplaats, maar Desselaar Brent Vanhoof zal hem de zege zeker niet cadeau geven. In de 19+-klasse kruist Roy Van Aken de degens met leider Brecht Put, terwijl het bij de 15- en 16-jarigen nog een spannende strijd belooft te worden tussen Rune Deburchgraeve, Sten Sauvillers, Rico Van De Voorde en Maarten Verhoeven.

Robbe Meerts uit Dessel volgt bij de 14-jarigen op ruime afstand van Senne Buysen, maar hij doet weer een gooi naar de dagzege. Bij de 12-jarigen leidt Desselaar Jools Melis, maar ook Jorrit Maes en Louis Verherstraeten van The BMX Devils azen op de dagzege.