© JHS, rr

© rr

© JHS, rr

1 / 3

Half mirakel: meisje (4) schuift onder truck door bij dodehoekongeval

Het is een klein mirakel dat de vierjarige Elina uit Mechelen een dodehoekongeval heeft overleefd. Het kind belandde dinsdag onder een vrachtwagen. Haar fiets werd door het gevaarte verpletterd maar Elina schoof letterlijk onder de vrachtwagen door en kwam er met enkele schrammetjes vanaf.

TDK

Mama Mieke Horckman ging dinsdag haar dochters Elina (4) en Hannah (7) afhalen aan de Sint-Lambertusschool. Toen ze even later het kruispunt van de Leuvensesteenweg met Motstraat in Mechelen overstaken, merkten ze dat er op dat ogenblik een vrachtwagen de Motstraat wou indraaien. “Ik heb geroepen en getierd en met mijn fietsbel gebeld maar de chauffeur gaf nog gas bij. Ik en Hannah kwamen voor de vrachtwagen ten val. Elina verdween onder de truck”, vertelt Mieke.

De mama vreesde het ergste voor haar jongste dochtertje. “Ik ben onmiddellijk naar de voorzijde van de vrachtwagen gelopen. Er spookte van alles door mijn hoofd: in welke toestand zou ik Elina aantreffen? Leefde ze nog? Maar ik zag haar nergens. Tot ik aan de andere kant van de vrachtwagen kwam. Daar zat Elina op de stoep. Ze is onder de vrachtwagen en tussen de grote wielen doorgeschoven. Ik heb haar vastgenomen en wou haar niet meer loslaten.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio