Nieuw parcours voor lijnbussen

De Schoolstraat krijgt veel extra verkeer te slikken. Foto: Mia Uydens

Nieuw parcours voor lijnbussen

Print
Herentals -

De werken in de Sint-Magdalenastraat in Herentals zorgen voor verkeersoverlast in de Station-straat, de Schoolstraat en de Bolwerkstraat. Met de geplande werken in de Markgravenstraat kan dat alleen maar erger worden. De buurt protesteert.

Raadslid Bart Michiels (CD&V) kaartte de verkeersproblemen aan op de gemeenteraad: “Op vrijdag, marktdag in Herentals, is de toestand het meest precair. Het karakter van die straten wordt erdoor gewijzigd.”

Schepen van Mobiliteit Jan Michielsen (CD&V) kadert de (tijdelijke) overlast in de uitvoering van de tweede fase van het masterplan voor de stationsomgeving. Hij stelt dat er nog geen contact is geweest met het opgerichte buurtcomité, “maar mijn deur staat open. Er komt ook een verkeersanalysetoestel in de Bolwerkstraat, zodat de wegenwerken in de Magdalenastraat zijn afgerond, zodat we kunnen zien hoeveel verkeer daar nu passeert en hoe snel er wordt gereden.”

Het grootste probleem voor de buurtbewoners vormt nog de passage van bussen van De Lijn, die door de werken en de omleidingen hun parcours veranderd zagen. “Voor De Lijn is dat ook verre van ideaal, we zullen samen met De Lijn en de politie een oplossing zoeken”, aldus Michielsen.

Smalle straat, grote bussen

De bussen kregen de toelating om de enkele rijrichting in de Schoolstraat richting Lierseweg te negeren, maar dat zorgt voor verkeersmiserie in de smalle straat, ook al is er daar een parkeerverbod.

“We zoeken een oplossing, er zijn proefritten met de lijnbussen gedaan”, meldt Jan Michielsen. Op lange termijn zullen we de verkeerscongestie in de stationsomgeving oplossen via het doortrekken van de Koetersraat. Maar daar hebben we de NMBS voor nodig.” Dat dossier ligt er al tien jaar, maar schiet niet op.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio