© Margo Tilborghs

Bart Schrooyen en 41 andere Belgen nemen deel aan WK Iron Man in Hawaï

“Het aftellen is nu echt begonnen”

Morgen vindt de Iron Man in Hawaï plaats. Eén dag en nacht zal ook Essenaar Bart Schrooyen een bijna bovenmenselijke uitdaging aangaan in de tropische hitte.

‘Aloha. Almost ready to take off!’, postte triatleet Bart Schrooyen gisteren op zijn facebookprofiel. Zaterdag, om 19.55u Belgische tijd zal Bart samen met honderden in het water in de baai van Kona duiken om er 3,9 kilometer te zwemmen, 180 kilometer te fietsen en ten slotte 42,2 kilometer te lopen. In een filmpje laat hij enkele impressies van de laatste trainingen en voorbereidingen voor de wedstrijd zien. Bart en zijn ouders arriveerden maandag 26 september al in Hawaï, de bakermat van de triatlonsport, zodat hij rustig de jetlag kon verwerken. En dan beginnen de trainingen en het acclimatiseren.

Steun van familie en vrienden

Inwoners van Essen zien Bart regelmatig door het straatbeeld lopen. “Als aanloop naar Hawaï werden de trainingen thuis al opgedreven en ging de intensiteit de hoogte in”, zegt Schrooyen. “Het begon allemaal zwaar te wegen en dan helpt de steun van sympathisanten en supporters enorm. Het helpt me dieper te gaan op training, sneller, harder, tot op het bot.” Bart werkt als zwembadmanager bij Sportoase in Hoogstraten. “Het is ook mijn werkplek, maar na de werkuren kan ik er terecht voor zwem- en stabilisatietraining. Ik heb het geluk dat Sportoase me tegemoetkomt en een heel flexibele werkgever is. Ook mijn materiaalsponser, Erwin Van Osta, grote baas van Hubo België, is me tot grote steun. Mijn ouders steunen mij volledig. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Maar ik ben evenzeer de inwoners van Essen dankbaar omdat ze zo meeleven met deze wedstrijd.”

Je kan Bart zaterdag 8 oktober live volgen via www.ironman.com. De wedstrijd begint omstreeks 18.55u Belgische tijd (6.55u in Hawaï) en is de hele nacht live te volgen.

Lees het hele artikel vrijdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio