© rr

Mechelen geeft architect en kapper ereteken ‘Eliten van de Arbeid’

Architect Herman Bogaerts (64) en kapper Walter Lenaerts (73) hebben donderdagavond in het Mechelse stadhuis het diploma van de ‘Eliten van de Arbeid’ ontvangen. Twee bekende Maneblussers, de ene met mooie woonprojecten, de andere is nog steeds de kapper van Will Tura en Showbizz Bart.

Schepen Stefaan Deleus en Walter Schroons (CD&V) loofden de laureaten voor hun temperament en vaardigheden waarmee ze Mechelen ook voor een stuk gepromoot hebben.

Herman Bogaerts (64) stapte na een start van een carrière als docent aan de afdeling interieurarchitectuur over naar een zelfstandigenpraktijk binnen een bureau. Zeventien jaar is hij actief in de Orde van Architecten, op lokaal en nationaal vlak. Bogaerts kan straks op pensioen gaan, maar dat laat hij aan zich voorbij gaan. “Ik wil nog tien jaar doorgaan. Mijn beroep is mijn hobby en ik kan er nog wat geld mee verdienen”, zegt de Mechelaar met een lach.

Kapper van BV’s

Walter Lenaerts knipt in zijn kapperszaak in de Befferstraat op z’n 73ste nog altijd de haren van ‘mooie vrouwen uit ’t stad’. “Ik doe dat nu al 58 jaar. Mijn zoon heeft de zaak overgenomen, maar klanten als Will Tura en Showbizz Bart komen bij mij nog steeds onder het mes. Deze BV’s zijn échte vakmensen die vakkennis waarderen, want daar draait het allemaal veel minder om in deze huidige tijden”, mijmert de laureaat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio