Alles klaar voor veerdienst Lillobrug

Hego hecht het ponton vast aan de muur. Foto: w&f

Alles klaar voor veerdienst Lillobrug

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Berendrecht / Lillo / Zandvliet -

Het constructiebedrijf Hego legde gisteren naast en onder de Lillobrug de structuur om vanaf maandag een tijdelijke veerdienst mogelijk te maken.

Midden vorige maand kondigde havenschepen Marc Van Peel (CD&V) aan dat de Lillobrug over het Kanaaldok gedurende zes weken gesloten wordt. Vooral voor fietsers - die sowieso al vaak voor de onvoorspelbaar geopende brug staan - is dat een strop. Van Peel wou daarom voor die periode op die plaats een veerdienst inleggen; meteen ook een test voor een permanent veer.

Vanaf maandag moet het veer varen. Daarom kwam de firma Hego gisteren de toegangsinfrastructuur leggen. Daar kwam ook een grote kraan aan te pas. “Als scheepshersteller en staalconstructeur met zo’n 150 werknemers werken wij veel met pontons”, aldus afdelingshoofd Bart Denkens. “Hier was het probleem dat we geen spudpalen mochten heien wegens de gasleidingen onder de brug. Donderdag hebben we aan de oostoever waar een kaai is, een ponton vastgehecht aan de muur. Aan de westkant waar slechts een talud is, was de situatie moeilijker. Het ponton ligt daar zowat tien meter van de oever. Dat vergde niet alleen het vastmaken met kabels aan onder meer de brugpijlers maar tevens een stalen balk en een loopbrug van zo’n zestien meter naar het ponton. Vrijdag doen we de eindafwerking.”

Vanaf maandag vaart het veer tijdens piekuren om het kwartier.

.

Nu in het nieuws