Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal3de provinciale CPoederlee - Gierle - Broers Peinen, inwoners van Gierle, ontvangen ex-club

“Meer van Gierle in basis bij Poederlee dan bij Gierle”

Als Poederlee en Gierle tegenover elkaar staan, mag je gerust over een pittige Lilse derby spreken. De broers Wout (18) en Lander (23) Peinen wonen allebei nog thuis in Gierle, maar voetballen zondag wel voor Poederlee.

Jullie speelden wel voor Gierle?

Wout: “Als jeugdspeler keerde ik terug uit Turnhout. Als 16-jarige debuteerde ik in de eerste ploeg, maar ik kreeg niet lang kansen. Vorig seizoen verkaste ik naar Poederlee.”

Lander: “Vorig jaar voetbalde ik nog voor Gierle. Twee keer stond ik aan de aftrap. Ik zat vooral op de bank. Ik had dringend andere lucht nodig. Bovendien had ik het moeilijk met de werkwijze van de club. Er zullen zondag meer voetballers van Gierle bij Poederlee in de basis staan dan in de basis van Gierle. De meeste voetballers werden aangetrokken.”

Krijgen de broers niet op hun donder van buren en vrienden?

Lander: “Dat valt best mee. Bijzonder is wel dat onze grootouders fans zijn van Gierle.”

Wout: “Ons vake is al zijn leven lang supporter. Maar hij zakt meer en meer naar Poederlee af.”

Lander: “Zeker als iemand van ons in de basis staat. Ons oma staat in Gierle achter de toog en is moeilijker te overtuigen.”

Staan jullie zondag aan de aftrap?

Lander: “Ik startte meestal. Ik zou het wel zien zitten om Wout voor mij te hebben.”

Wout: “Deze zomer liep ik een knieblessure op. Dat kostte mij twee maanden. Stilaan geraak ik opnieuw op niveau. Vorige week mocht ik invallen. Er zijn enkele afwezigen, zodat de trainer misschien voor mij kiest."

Gierle begint zondag wel als favoriet?

Wout: “Gierle is vooral aanvallend sterk. Voetballers als Dries, Hakkens en Delsemme kunnen voor veel gevaar zorgen. Dinsdag staken wij de koppen al bij elkaar over de manier van verdedigen.”

Lander: “Laat ons maar beginnen met een goede organisatie neer te zetten. De voorbije weken maakten wij individuele fouten die ons punten hebben gekost. Wij gaan proberen om onszelf niet in de problemen te brengen om dan onze eigen kans te gaan. Aan motivatie zal het zeker niet ontbreken.”