Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

Voetbal2de provinciale B - Elias AdriaenssensWuustwezel

“We mogen aansluiting met de top niet verliezen”

Ondanks een mindere één op zes volgt Wuustwezel in tweede provinciale B nog altijd maar op één punt van de verrassende koploper Zoersel. Morgenavond trekken Elias Adriaenssens en co op bezoek bij Vorselaar, dat evenveel punten telt als Wuustwezel.

wp

Beide ploegen staan met nog zes andere clubs op een gedeelde tweede plaats. Elias Adriaenssens, de linksachter van Wuustwezel, verwacht zich aan een lastige verplaatsing.

“Vorselaar scoort makkelijk, speelt thuis en beschikt ook nog eens over een goede doelman. Ik kan het weten, met Niels Adriaensen (de doelman van Vorselaar, red.) en Domien Leys speelde ik nog een paar maanden samen bij Zwarte Leeuw. We zullen zwaar uit onze pijp moeten komen om daar iets te gaan halen. Bovendien is Koen Gommers bij ons geschorst en dat neemt toch een hele brok ervaring weg. Samen met onze doelman Ben Van Bael maakte hij al een paar keer het verschil. Tegen Zoersel (de voorlopige leider, red.) bijvoorbeeld lagen we op een bepaald moment onder, maar met hun tweetjes trokken ze ons toch over de meet. Maar oké, Gommers is er niet bij. We zullen het dus anders moeten aanpakken. We hebben er al op getraind en hopen dat het morgen ook werkt.”

Het feit dat de wedstrijd morgenavond al plaatsvindt, vindt Adriaenssens een goede zaak. “Als we winnen, zetten we druk op de concurrentie, die pas zondag speelt. We kunnen dan rustig vanuit onze luie zetel zien hoe de rest het ervan afbrengt. Een punt in Vorselaar moet wel het minimum zijn voor ons, anders dreigen we de aansluiting met de kopgroep te verliezen. Vorige week speelden we 2-2 gelijk tegen Minderhout en verloren we twee punten. Bij winst daar had de situatie er anders uitgezien. Nu mogen we zeker niet verliezen.”

Wuustwezel moet ook nog iets constanter voor de dag leren komen. Het wisselt heel goede prestaties nog te vaak af met veel mindere wedstrijden.

“Na de 6-0 pandoering tegen Retie hebben we ons lesje geleerd. Onze jonge spelers beginnen het matchritme ook beter op te pakken. Hopelijk plukken we daar binnenkort de vruchten van, als het even kan graag al in Vorselaar.”