Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de provinciale A - Jan Van Den Abeelesporting burcht

“We hebben ons even moeten aanpassen aan derde provinciale”

Met een zes op zes maakte Burcht een mooie sprong in het klassement. Zondag smeerde het leider FC Merksem een eerste nederlaag aan.

“Na onze slechte start, waarbij we in vier wedstrijden maar één puntje sprokkelden, hebben we ons de voorbije weken goed herpakt”, zegt Jan Van Den Abeele.

“We speelden tegen twee stevige ploegen, maar haalden toch zes op zes. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat we stilaan terug compleet aan het geraken zijn. We staan bijna op ons sterkst en de resultaten volgen dan blijkbaar.”

Zondag trekken Van Den Abeele en co op bezoek bij FC Ekeren.

“Dat zal opnieuw een zware dobber worden, maar dat wisten we voor aanvang van de wedstrijd tegen Merksem ook. Het is net als Burcht een aanvallende ploeg, ik verwacht dus opnieuw een wedstrijd zoals die van afgelopen zondag, met twee ploegen die absoluut voor de zege gaan.”

“Vorig jaar ging het te makkelijk”

Van Den Abeele maakt ook de vergelijking met het kampioenenjaar van vorig seizoen. “Toen ging het misschien iets te makkelijk, dat hebben we in het begin van dit seizoen cash moeten betalen. Foutjes werden meteen afgestraft en we stelden vast dat er in derde anders wordt gevoetbald. Ondertussen hebben we ons aangepast en staan we terug onder de mensen. Met deze kern moeten we ons zeker kunnen handhaven.”