Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

voetbal3de provinciale Aolympic Pirates Deurne - Rochus Deurne (zaterdag 20.00u) - Rochusdoelman Tom Van Aelst voorspelt lastige burenderby

“Kampioen word je niet op bestelling”

In Deurne kijken ze deze week al even uit naar morgenavond. Dan staan buren Olympic Pirates en Rochus Deurne tegenover elkaar in de derby. Bij thuisploeg Olympic hoopt nieuwe coach Germain Pouwels zijn club een nieuw elan te geven. Bij Rochus hopen ze de gemiste competitiestart stilaan recht te zetten.

De bezoekers waren voor de competitiestart de gedoodverfde titelfavoriet, maar die rol kleurde de club tot hiertoe nog maar enkele wedstrijden in. Met negen op achttien staat Rochus in de middenmoot geparkeerd. Doelman Tom Van Aelst, 34 jaar en aan zijn twaalfde campagne bezig bij de Deurnenaars, evalueert de competitiestart van zijn ploeg. “We hebben nooit van onszelf gezegd dat we titelfavoriet waren, het waren de andere clubs die dat deden. Dat betekent niet dat we geen ambitie hebben. Integendeel, deze groep wil zo snel mogelijk terugkeren naar tweede provinciale. Kampioen word je echter niet op bestelling, dat hebben we al ondervonden. Onze eerste twee wedstrijden tegen FC Merksem en FC Ekeren verloren we, maar nadien herpakten we ons met drie zeges op rij. Vorig weekend was er dan de match tegen Zandvliet. Benutten we onze kansen, hebben we bij de rust een 2-0-voorsprong. Dat gebeurde echter niet en na de pauze kwam Zandvliet uit een zeldzame kans op voorsprong. Meteen liepen we achter de feiten aan. Onze afwerking kan zeker nog beter, maar dat betekent niet dat men ons nu moet afschrijven. Het is nog vroeg op het seizoen.”

Van Aelst wil de komende weken opnieuw aanpikken met een reeks van drie overwinningen tegen Olympic Pirates Deurne, Kalmthout en Schoten. “Dat wordt zeker niet makkelijk, maar is ook niet onhaalbaar. Morgen verwacht ik een Olympic Deurne, dat zich laat inspireren door de trainerswissel. We letten toch best op, zij hadden de voorgaande weken ook heel wat pech met de afwerking. Anderzijds moeten we ons ook niet wegsteken. We hebben voldoende kwaliteiten in de groep. De match zal echter op details beslist worden. En dan blijft er ook nog de derbyfactor, maar die speelt nog maar voor enkele oudgedienden mee. Daarbij reken ik ook mezelf.”