Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We mogen absoluut mikken op de top vijf”

voetbal2de provinciale a - Mathias SchaessensWijnegem

Wijnegem was vorig weekend een weekje vrij door het forfait van Belgica Edegem. De batterijen zijn dus hopelijk helemaal opgeladen voor de komst van Kontich. De groep van Dirk Huysmans hoopt tegen de titelkandidaat op zijn elan van de laatste weken verder te gaan.

“Hopelijk kwam die korte onderbreking niet ongelegen voor ons”, zegt Mathias Schaessens, die op zijn 25ste de overstap naar de Kanaalploeg maakte. “Al heb ik er wel vertrouwen in dat we kunnen doorgaan met de mentaliteit van de voorgaande weken, waarbij we vier van onze vijf wedstrijden wonnen. Er is veel vertrouwen in de groep.”

Schaessens was eerder aan de slag bij Club Brugge, Beerschot, Bornem en Lyra. Mathias is de zoon van Eddy Schaessens. “Vorig seizoen speelde ik niet wegens een knieblessure. Daarom was ik blij met de belangstelling van Wijnegem in tweede provinciale. Dit is een ambitieuze club, die wil promoveren naar eerste provinciale. Voor mij was het ook dichtbij huis, ik woon in Zoersel op nauwelijks tien minuten afstand. Ik kwam hier terecht in een toffe kern en de concurrentie houdt iedereen alert. De match tegen Kontich wordt een lastige opdracht, die club doet toch mee voor de titel. Maar ondertussen namen we toch ook afstand van ‘s Gravenwezel en verloren we onterecht van Sint-Job. Met zo’n resultaten mag je terecht op de top vijf mikken. We bekijken dan verder wat we nog meer kunnen halen.”