Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Branst wordt een moeilijke wedstrijd”

voetbal3de provinciale B - Pascal SchaeversAartselaar

Met Aartselaar en Branst staan zondagnamiddag twee clubs tegenover mekaar die de vijfde plaats delen met elf punten op achttien. Aartselaarcoach Pascal Schaevers herinnert zich de twee wedstrijden tegen Branst van vorig seizoen, die zijn ploeg allebei won. Dit keer wordt de opdracht niet makkelijker.

“Net als Puurs vorig weekend, mag je Branst bij de clubs rekenen die meedoen voor de prijzen”, aldus Schaevers.

“Vooral in het aanvallende compartiment versterkte de club zich, dat maakt toch een groot verschil met vorig seizoen. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd met twee ploegen die hun aanvallende kwaliteiten trachten uit te spelen.”

Met elf punten uit zes wedstrijden is de Aartselaartrainer niet helemaal tevreden over de competitiestart van zijn groep. Geel-blauw rekent net als vorig seizoen op een plaats in de eindronde.

“Het is uiteraard nog vroeg en we liggen nog helemaal op koers. Maar we hadden drie punten meer kunnen hebben. Tegen BO Beerzel gaven we onnodig de drie punten uit handen en was een gelijkspel bespreekbaar geweest. Ook voor eigen publiek tegen Halle gaven we een 2-0-voorsprong prijs. Dat maakt ondertussen drie punten waarmee we in de top drie zouden staan. Maar in deze fase van de competitie mag je niet te veel terugblikken en is het een kwestie om een vaste stek in de top van de rangschikking te verwerven.”