Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de provinciale BWillebroekse - Lippelo (zondag 15.00u) - Kenneth Ceulemans wil Willebroekse aan zege helpen

“We zitten in het sukkelstraatje”

Hoogspanning in Willebroek komend weekend want hoewel de competitie nog maar net is begonnen, spelen Willebroekse en Lippelo toch al een belangrijke wedstrijd om onderaan weg te geraken.

johan peeters

“We zitten in het sukkelstraatje. Daarom is een zege tegen Lippelo echt welkom”, vertelt Kenneth Ceulemans, die sinds vorige week opnieuw op het veld staat. “Ik raakte tijdens de voorbereiding geblesseerd. Het heeft even geduurd voor ik opnieuw kon spelen. Ik zag hoe mijn ploegmakkers goed aan het seizoen begonnen, maar nadien was het allemaal wat minder. Het heeft volgens mij allemaal te maken met de mentaliteit die er soms niet was. Dat heeft voor slechte resultaten gezorgd. In de wedstrijden tegen Hooikt en vorig weekend tegen Antonia was die juiste ingesteldheid er wel. Dan zie je dat we tot meer in staat zijn dan wat we nu al hebben laten zien”, aldus Ceulemans die zondag alleen met een zege tevreden is.

“Met vijf op achttien zijn er geen excuses. We moeten winnen. Bovendien hebben we nog iets goed te maken tegenover onze supporters. De pandoering tegen Broechem moet rechtgezet worden.”

Kevin Vertongen: “Nog geen sleutelwedstrijd”

Bij de bezoekers kijken ze met vertrouwen het duel op Willebroekse tegemoet.

“Bij winst springen we over Willebroekse maar bij een nederlaag gaapt er al meteen een grote kloof. Al is het misschien nog vroeg om over een sleutelwedstrijd te spreken”, zegt Kevin Vertongen. “Aanvankelijk waren onze resultaten niet hoopvol, maar na onze eerste zege hebben we vorig weekend een meer dan bevredigend resultaat gehaald tegen leider Broechem. Daar hadden we eigenlijk een puntje verdiend. We wisten dat het na de promotie moeilijk zou worden, maar hopelijk kunnen we de komende weken een reeks neerzetten.”