Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

TriatlonIron ManHawaï - Kevin VAn oevelen

“Perfecte voorbereiding”

Kevin Van Oevelen maakt zijn debuut in de Iron Man van Hawaï. De Rumstenaar voelt zich na een goeie voorbereiding klaar voor de grootste race uit zijn carrière. “In Hawaï is het heel moeilijk om van jezelf te zeggen wat het resultaat zal zijn. Ik ken de nadelige invloed van de gruwelijke omstandigheden onvoldoende. Ik hoor zeggen dat de combinatie van hitte en vochtigheid en hoogtemeters en wind een mens al eens moedeloos kan maken onderweg. Ik wil in de eerste plaats finishen en als het even kan in de top twintig van mijn leedtijdscategorie (35-40 jaar).”

basp

Zijn kwalificatie had de lector (onder meer sportmanagement en sportmarketing) aan de Karel De Grote hogeschool vorig jaar al op zak. “Ik haalde mijn slot op Mallorca eind september vorig jaar. Omdat er daar zo laat georganiseerd wordt, is de tijd tussen die race en het WK op Hawaï te kort om opnieuw klaar te geraken. Vandaar dat je een slot krijgt voor het jaar later. Zo kon ik me rustig voorbereiden. Dit plan was ideaal, gezien mijn job en drie kinderen nog altijd belangrijker zijn.”

De voorbereiding van de triatleet van het Muizense triatlonteam SP&O verliep voorspoedig. “In de voorbereiding heb ik de bevindingen van de Iron Man van vorig jaar meegenomen. Ik deed bewust geen andere volledige triatlon meer en deed weinig races. Later op het seizoen heb ik het trainingsschema verscherpt met oog op frisheid op ‘The Big Island’. Dat is me gelukt, ik heb een perfecte voorbereiding achter de rug. Dus alvast geen excuses daar.”