Zes en zeven jaar cel voor inslaan schedel van handelaar

Overvallers Virgel Pryor (met grijze kap) en Gregory Ristra (met zwarte vest). Foto: bdd

Zes en zeven jaar cel voor inslaan schedel van handelaar

Print
Turnhout -

De overvallers die Rik Van de Cloodt (55) van ’t Groenteboerke ei zo na doodsloegen, moeten zeven en zes jaar naar de gevangenis. Dat besliste het hof van beroep in Antwerpen.

Virgel Pryor (20) uit Turnhout en Gregory ­Ristra (29) uit het Nederlandse Zoetermeer pleegden op 29 december 2014 een hondsbrutale overval op de nachtwinkel van Rik Van de Cloodt op de De Merodelei in Turnhout.

Omdat de uitbater, die in Wuustwezel woont, niet meteen de kassa opende, sloeg Pryor hem met de kolf van zijn pistool op het hoofd. “Ze hadden zijn schedeldak ingeklopt, met een breuk van enkele vierkante centimeter tot gevolg”, zei meester Roel Hofkens eerder. “De druk op de hersenen heeft tot een verlamming van zijn rechterzijde geleid. Het leven van mijn cliënt heeft aan een zijden draadje gehangen.”

De daders vluchtten weg met minstens 800 euro en flessen sterkedrank en lieten hun slachtoffer achter in een plas bloed. Samen met een minderjarige overviel Pryor op 23 mei 2015 ook nog een winkel van Kruidvat in Turnhout.

Het duo kreeg in Turnhout in april zeven en zes jaar cel. Het hof van beroep zag geen reden om strafvermindering toe te kennen. “Virgel Pryor stelde dat hij had gehandeld uit geldnood, omdat zijn vriendin zwanger was van een andere persoon en hij zelf mee zorg wilde dragen voor het kind”, sprak de voorzitter. “Maar uit de verklaring van de vriendin blijkt dat ze pas een maand na de overval verkering had met de beklaagde.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio