Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De bevestiging  moet er snel komen”

Wouter Goris. Foto: smb

“De bevestiging moet er snel komen”

voetbal1ste provincialeoppuurs - TERNESSE (zaterdag 19.30u) - Wouter Goris en co zijn op hun hoede voor trip naar Oppuurs

Met een zes op zes lijkt Ternesse eindelijk de goede weg te zijn ingeslagen. Tegen Oppuurs willen Wouter Goris en co die lijn graag doortrekken.

“We gaan er alles aan doen om die goeie reeks verder te zetten”, zegt Goris. “Al wordt de verplaatsing naar Oppuurs best moeilijk, in deze reeks is er trouwens geen enkele makkelijke uitwedstrijd. Vorig seizoen wonnen we twee keer van Oppuurs, maar twee keer kon het toen alle kanten uit. Op hun veld was het alvast lastig, en details hebben voor het verschil gezorgd. Het zal allicht een open wedstrijd worden, die we zeker niet mogen onderschatten. Maar goed, we moeten zelf voor de bevestiging zorgen. Vertrouwen hebben we voldoende getankt, en ook de mentaliteit zit weer goed. Kunnen we dit blijven opbrengen, zie ik ons ver geraken. Al is het nog te veel vroeg om te dromen. We zullen alles uit de kast moeten halen om dicht bij de koplopers te kunnen blijven, het komt er dus op aan om snel te bevestigen.”

“Deze ploeg is ervaren genoeg, met al die jongens die op nationaal niveau aan de slag waren. Bovendien draait het eindelijk ook eens echt zoals het moet. Dat was de voorbije twee seizoenen weleens anders. Er waren toen echte ups, maar ook serieuze downs. Dat moeten we nu voorkomen door nuchter te blijven en zeker niet beginnen te zweven. Als de mentaliteit blijft zoals ze is, moeten we van niemand bang zijn.”