Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Eén zege kan ons opnieuw lanceren”

voetbal1ste provinciale - Philippe DullaertBrasschaat

Na een beloftevolle start is Brasschaat na een twee op twaalf wat weggezakt in het klassement. Philippe Dullaert en co hopen tegen GR Katelijne orde op zaken te stellen.

“Het wordt tijd dat we nog eens winnen”, zegt Dullaert. “Tegen GR Katelijne moet dat ook mogelijk zijn. Bij winst komen we naast de Mechelaars te staan en staan we terug mooi in het midden van het klassement.”

Toch beseft Dullaert dat een zege makkelijker gezegd dan gedaan is. “Als je de resultaten van Katelijne bekijkt, valt het op dat ze eigenlijk zelden zwaar verliezen. Altijd heel nipt, ook tegen de topploegen. Maar bon, er moet zeker iets mogelijk zijn. Vooral thuis moeten we absoluut voor de zege gaan.”

“Na mijn overstap van Cappellen is dat eerste jaar door blessures, ondanks de titel, in het water gevallen. Een heel jaar had ik pech. Dat wil ik anders zien dit seizoen.”

Met Brasschaat hoopt Dullaert zich te herpakken na een mindere periode van twee op twaalf. “Ons doel blijft het behoud. Eén zege en we zijn allicht opnieuw vertrokken. Gelijke spelen hebben we ondertussen genoeg gehad, tegen GR Katelijne mag het opnieuw de volle buit zijn.”