Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Geert Persoons: “Ernst van de situatie beseffen”

Voetbal 1ste provincialeDe Kempen - Rapid Leest (zaterdag 19.30u)

Nog maar één keer gewonnen, een povere vier op achttien en voorlaatste in het klassement: het gaat niet goed met De Kempen. “Zeg maar gerust slecht”, corrigeert trainer Geert Persoons.

“We voetballen onszelf meestal in het verlies”, zegt Persoons. “Op Heikant Berlaar (1-0 verlies, red.) gaven we geen enkele kans weg. Tot doelman Tanghe wilde opbouwen, een gedekte verdediger wilde betrekken en Huysegems de kans gaf om de bal te onderscheppen en af te werken. Achteraf dwongen we één kans af om nog gelijk te komen. Deze nederlaag was alweer niet nodig.”

“Het zijn individuele fouten die ons punten kosten. Tegen Brasschaat, tegen Branddonk, tegen Heikant. We verliezen telkens met één goal verschil. Zoveel doelpunten incasseren we niet: negen in zes wedstrijden. Daartegenover staat dat we ook maar zes keer scoorden. Maar het zijn vooral die fouten die me storen. Als trainer heb je daar geen vat op. Op de vrijdagtraining gaan we de koppen nog eens bij elkaar steken. Als nu nog niet iedereen zich bewust is van de ernst van de situatie, dan zal dat tegen zaterdag wel het geval zijn.”

Komen er misschien wijzigingen? “We gaan het met dezelfde spelers moeten doen. Belangrijke spelers als Gielis, Vervoort en Verdonck blijven aan de kant. We beschikken over spelers die veel beter kunnen, zowel verdedigend als aanvallend, dan ze tot op heden lieten zien. Hopelijk tonen ze dat tegen Leest. Ik had voor het drieluik White Star-Heikant-Leest op zeven op negen gerekend. Dat is niet meer haalbaar, maar zes op negen wel. Als we dat kunnen realiseren, hebben we opnieuw een kans om verder te bouwen.”