Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

WielrennenNieuwelingen

Davide Bomboi: “De goede conditie is er nog steeds”

In de laatste wedstrijd voor de Topcompetitie, die zondag in Affligem wordt gereden, hopen Davide Bomboi en zijn team Acrog-Balen BC een allerlaatste keer dit seizoen te schitteren.

Dat het moeilijk zal worden, beseft de tweedejaarsnieuweling uit Balen maar al te goed.

“Meestal eindigt de wedstrijd in Affligem op een massaspurt, maar we zullen toch proberen de koers hard te maken”, zegt Bomboi. “Er is een lange helling op het parcours, maar die zorgt zelden voor afscheiding. Ach, ik ben er nog niet al te veel mee bezig. Het is onmogelijk om vooraf te voorspellen hoe een wedstrijd verloopt. Feit is dat de goede vorm er nog steeds is, en dat eigenlijk al het hele seizoen. Ik heb wel regelmatig een rustpauze ingelast. Bovendien komen we zondag met een sterke ploeg aan de start, dus dat opent perspectieven.”

Dat Balen BC over een sterke lichting nieuwelingen beschikt, werd vorige week nog duidelijk toen de ploeg de Beker van België won. Misschien komt daar zondag nog een ereplaats in de Topcompetitie bij.

“Voor mezelf is die kans niet zo groot”, bekent Bomboi. “Ik sta momenteel zesde, maar miste twee koersen en zie daardoor heel wat punten verdwijnen. Jammer, maar daar staat of valt mijn seizoen niet mee. Ik ben tevreden over mijn wedstrijden dit jaar. Net als al mijn leeftijdsgenoten binnen de ploeg zal ook ik volgend jaar het team trouw blijven. Het zou te gek zijn te vertrekken bij een ploeg met een goede begeleiding, waar je je goed voelt.”