Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste provincialeVC Herentals - Schriek (zondag 15.00u)

Kevin Spiessens: “Het wordt een slag op het middenveld”

VC Herentals en Schriek strijden zondag in wat de topper van de zevende speeldag in eerste provinciale is om de leidersplaats. Het duel tussen beide protagonisten belooft spanning en spektakel te brengen.

af

VC Herentals treedt met nagenoeg dezelfde ploeg aan als vorig seizoen, maar toch zijn de resultaten in de beginfase van de huidige competitie beduidend beter. VC zette vorig jaar het seizoen in met een acht op achttien, terwijl de ploeg nu bovenaan de rangschikking prijkt met vijftien op achttien. Schriek kan een quasi gelijkaardig rapport voorleggen, al leden de bezoekers nog geen nederlaag en speelden ze twee keer gelijk.

“Niemand had verwacht dat we nu de topper tegen Schriek zouden spelen, maar tegelijkertijd is het ook weer geen verrassing”, stelt Herentalsaanvoerder Kevin Spiessens. “We hebben een goede ploeg, dat was geweten. Als ook de mentaliteit goed zit, kunnen we ver komen. Dit seizoen valt het inderdaad allemaal goed mee. De mentaliteit en resultaten zijn prima. We tellen ook niet te veel geblesseerden.”

“De basis voor ons succes hebben we ongetwijfeld in de eerste twee matchen gelegd. De zes op zes tegen Lyra en Lille heeft ons vleugels gegeven. Maar er zijn zeker nog andere factoren. Zo halen verschillende spelers een hoger niveau dan vorig seizoen en de nieuwkomers zijn perfect ingepast in het team. Zij waren de ontbrekende schakels.”

VC Herentals begint met een bonus van één punt aan de topper tegen Schriek. De leidersplaats is een extra stimulans.

“Nu we in deze situatie zijn beland, gaan we natuurlijk voluit voor de eerste plaats. We willen proberen die stek te behouden, hoe langer, hoe liever. Vorige week werden we even teruggeslagen, maar iedereen laat steken vallen, ook Schriek doet dat. Dit seizoen steekt er niemand echt bovenuit in eerste provinciale.”

De bezoekers staan dan wel op één punt van VC geklasseerd, maar zij kunnen vertrouwen tanken uit de statistieken. Vorig seizoen trokken ze twee keer aan het langste eind en de wedstrijd in Herentals eindigde op 0-2.

“Schriek zal ongetwijfeld weer vol voor de drie punten gaan. Zij beschikken ieder jaar over een goede ploeg, maar nu is ook hun middenveld flink versterkt. Ik verwacht dan ook dat het een slag op het middenveld zal worden. Onze mentaliteit moet dus goed zitten. Als we vechten voor elkaar, hoeven we voor niemand bang te zijn. Eigenlijk moeten we alleen schrik hebben voor onszelf.”