Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We zullen zeker nog verder groeien”

Voetbal1ste provinciale - Tom Cappan Lyra

Terwijl het Lyra buitenshuis voor de wind gaat (zeven op negen), bleven de Pallieters voor eigen volk met slechts één op negen flink beneden de verwachtingen. En dus is de hoop groot dat morgen tegen White Star eindelijk een eerste zege op het eigen Doelvelden volgt.

“We verlangen allemaal naar die eerste thuisoverwinning”, geeft Tom Cappan toe. “Een specifieke verklaring waarom het tot op heden voor eigen publiek niet lukte, is er niet. We willen heel graag een zekere thuisreputatie opbouwen. Dat klinkt onnozel na de één op negen, maar we willen het tij snel keren. Liefst morgen al tegen White Star.”

“In de voorbije thuismatchen misten we telkens de focus in de aanvangsfase. Die moet er straks wel zijn. Een scenario zoals tegen Brasschaat of Branddonk moeten we nu absoluut vermijden.”

Maturiteit

Met acht op achttien behoort Lyra tot het groepje middenmoters in eerste provinciale. Heel graag mag het ietsje meer zijn.

“Ik denk dat we ook meer verdienden dan die acht punten die we tot op heden verzamelden, maar daar koop je uiteraard niks voor. Kijk naar de jongste wedstrijd bij Schriek. Daar lagen op het einde de drie punten nog voor het grijpen, maar we pakten ze niet.”

“Ik weet zeker dat we nog flink zullen groeien met deze groep. Iedere week zetten we stappen vooruit. Er schuilt heel veel kwaliteit in onze spelerskern. Vraag me echter niet waar het schip zal stranden. We kunnen heel sterk voor de dag komen, maar het zal voornamelijk onze graad van maturiteit zijn die ons eindklassement zal bepalen.”