Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VOETBAL1ste provinciale - JAN ROHARTRapid Leest

“Vol voor de overwinning gaan”

Rapid Leest begon het seizoen met drie nederlagen, maar de recente zeven op negen deed de promovendus opveren. En dus trekken de Leestenaars morgenavond met vertrouwen richting TL De Kempen.

kugu

“De recente resultaten zijn mooi, maar tegelijk waren ze ook nodig”, houdt coach Jan Rohart beide voeten op de grond. “We zijn als groep op de goede weg. Dan is het leuk dat zich dat vertaalt in enkele zeges. Al waren het zeker niet onze beste matchen waarin we de punten hebben gepakt. Dat is misschien zelfs een beetje eigen aan deze reeks. Er is zoveel evenwicht tussen de ploegen dat details vaak bepalend zijn. De eerste weken ontbrak het ons aan geluk, nu zat het wel een keertje mee.”

Leest hoopt de recente hoogconjunctuur dit weekend verder te kunnen zetten op bezoek bij TL De Kempen. “We gaan er vol voor de drie punten, want dat is de enige manier om in eerste provinciale vooruit te geraken. We zien wel of dat lukt. Alle ploegen beschikken over kwaliteiten in onze reeks. Het wordt vooral zaak om zelf opnieuw een oerdegelijk niveau te halen.”