Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Mogen ons zwarte beest niet worden”

Voetbal1ste provinciale - Yuri Schaerlaecken Oppuurs

Oppuurs -

Eén week na de onfortuinlijke uitnederlaag in het streektreffen met Rapid Leest hoopt Oppuurs op eerherstel voor eigen volk tegen Ternesse. Oppuursdoelman Yuri Schaerlaecken droomt bovendien van zijn eerste clean sheet.

Oppuurs mag dan goed uit de startblokken zijn geschoten, de Klein-Brabanders lieten vorig weekend een unieke kans op een droomstart liggen. Daar was de ongelukkige 1-0 nederlaag in Leest verantwoordelijk voor.

“We hielden een zuur gevoel over aan die match”, geeft doelman Yuri Schaerlaecken onomwonden toe. “Het is nooit gemakkelijk voetballen op dat kleine veld in Leest, maar we verdienden veel meer dan we hebben gekregen. Praat voor de vaak, dat besef ik. Maar het maakt die nederlaag wel extra pijnlijk.”

En dus zou Oppuurs maar wat graag opnieuw met succes aanknopen in zijn thuismatch tegen Ternesse. De opponent uit Wommelgem heeft twee punten meer en was ook vorig seizoen al een lastig obstakel.

“Ik heb me laten vertellen dat Oppuurs vorig seizoen nul op zes pakte tegen Ternesse. Dat mag ons niet opnieuw overkomen. We mogen ze geen kans geven om ons zwarte beest te worden. Het is een voetballende ploeg en dat moet mogelijkheden bieden. Tegen zulke tegenstrevers komen we vaak ook zelf beter uit de verf.”

Stiekem hoopt Yuri Schaerlaecken een eerste clean sheet te pakken met Oppuurs. Iets wat hem in de vorige zes wedstrijden niet lukte.

“Het is geen obsessie, maar het zou zeker wel een keertje leuk zijn. Het is uiteraard ook geen zaak van de doelman alleen. Je doet het met de hele ploeg. Alleen pech hield ons voorlopig van die defensieve nul.”