Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ons puntenaantal valt al bij al nog mee”

Voetbal1ste provinciale - Kenny De WinterHeikant Berlaar

Nadat Heikant thuis tegen De Kempen een broodnodige zege had gepakt, reist het nu naar Berg en Dal om dat succes te bevestigen. Middenvelder Kenny De Winter beseft dat het niet makkelijk zal worden. “Berg en Dal staat niet voor niets vijfde”, aldus De Winter. “Ik heb gehoord dat ze een sterke aanvalslijn hebben. Bovendien haalden we zelf dit seizoen op verplaatsing nog niks.”

Volgens De Winter blies Heikant tijdens de competitiestart warm en koud. “Het puntenaantal valt al bij al nog mee, maar we pakten alles thuis. Op verplaatsing moesten we wel al op bezoek bij Lille en Ternesse, twee titelkandidaten. Dan valt die zeven op achttien nog mee.”

“De twee vorige seizoenen dat ik met Heikant in eerste provinciale speelde, was het altijd een voortdurende strijd tegen de degradatie. Dat wil ik dit seizoen vermijden. Een rustig seizoen, daar hoop ik op. Dat moet normaal lukken want we hebben nu een sterkere ploeg dan die andere jaren. Maar ook de tegenstand is versterkt. Ik denk dat er een achttal ploegen strijd zullen leveren onderin.”