© Sylvain Liekens

© SL

© Sylvain Liekens

© SL

© SL

© SL

© SL

1 / 7

Gemeentescholen organiseren Olympische Spelen met dopingcontroles en vredesduiven

Zo’n 350 leerlingen uit De Driehoek, De Knipoog en De Sleutel, de drie Ranstse gemeentescholen, beleefden gisteren een Olympische dag .

Sylvain Liekens

Het sportfeest begon met het ontsteken van het Olympisch vuur op het Oelegemse Kerkplein en dan ging het in stoet naar De Driehoek, de school waar het Olympisch dorp voor één dag gevestigd was. De schoolvlaggen en de Olympisch vlag mochten bij die optocht niet ontbreken.

De sporters verzamelden achter het OCMW- gebouw voor de openingsplechtigheid. Daar werden de Olympische ringen aangestoken en legde een leerling de Olympisch eed af. De plechtigheid werd afgerond met het loslaten van een aantal vredesduiven want uit elke klas mocht de vijfde leerling uit het klasalfabet een duif loslaten.

Net voor de sportactiviteiten zouden losbarsten was er toch even consternatie want een vertegenwoordiger van Vlaamse overheid beklom het podium en hij somde de namen op van leerlingen en leerkrachten die waren uitgeloot om een dopingtest te ondergaan.

De jongens en meisjes mochten dan kiezen uit een reeks sportdisciplines waarvan ze wilden proeven. Dat waren niet allemaal orthodoxe Olympische sporten want naast hamerslingeren en polsstokspringen was ook limbo dansen of synchroon turnen een optie.

In de namiddag stonden in de finales van vijf disciplines de medailles op het spel. De leerlingen streden in het hoogspringen, het sprinten, het kogelstoten en synchroon turnen tegen elkaar. De laatste wedstrijd was er één tussen de leerkrachten van de drie scholen. Zij streden om het goud in een aflossingskoers. De Olympische gedachte dat deelnemen belangrijker was dan winnen werd hier even vergeten en de meesters en juffrouwen werden heel luidruchtig aangemoedigd. Broechem bleek over het snelste team te beschikken. Het hield Ranst en dan Oelegem achter zich.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio