Fly-over moet files en ongevallen aan oprit naar A12 vermijden

Op dit punt zou over enkele jaren een fly-over moeten komen Foto: Theo Derkinderen

Fly-over moet files en ongevallen aan oprit naar A12 vermijden

Print
Willebroek -

Er liggen plannen op tafel om een fly-over te bouwen op het einde van de N16, aan de Dendermondsesteenweg. Zo wil men de files op het knooppunt wegwerken en het aantal ongevallen doen dalen.

Het is in de spits elke dag aanschuiven voor wie van de Dendermondsesteenweg in Willebroek richting Puurs of Bornem moet, want aan de oprit naar de A12 heeft het verkeer dat op de N16 zit voorrang. “Dat zorgt elke dag voor files omdat er gewoon heel veel verkeer van de N16 richting Antwerpen moet. Bovendien is gebeuren er veel ongevallen op dat kruispunt”, licht de Willebroekse schepen van Mobiliteit Luc Spiessens (N-VA) toe.

“De voorbije jaren is er veel nagedacht over de aanpak van dat knooppunt. Nu liggen er plannen op tafel en zijn er ook al budgetten vrijgemaakt om een fly-over te bouwen. Concreet komt het erop neer dat de fly-over het verlengstuk van het huidige viaduct over de A12 moet worden. Wie richting Antwerpen moet, rijdt dus boven het verkeer dat vanuit Willebroek komt en richting Sint-Niklaas moet.”

De fly-over sluit aan op de huidige oprit van de A12. “Op die manier moet het lokale verkeer vlotter uit Willebroek geraken en daalt ook het aantal ongevallen.” Wanneer de werken starten, is voorlopig nog niet duidelijk. Vermoedelijk is dat pas binnen enkele jaren.

Sneltram tot aan spoor?

Een aantal plannen wordt op dit ogenblik zelfs al in een concrete vorm gegoten. “Zo is er de sneltram tussen Willebroek en Brussel. Eerst werd voorgesteld om de tramlijn via de achterzijde van het Fort van Breendonk te laten lopen. Nu zijn die plannen aangepast en rijdt de tram wel degelijk tussen de A12 en het Fort, maar we willen meer. We zouden heel graag hebben dat de tram nog enkele honderden meter verder doorloopt, tot aan de spoorweg tussen de Kreweg en Brownfieldlaan. In die buurt zou een stopplaats voor de treinen kunnen aangelegd worden, of we leggen een shuttledienst in van en naar het station. Zo kan men makkelijk overstappen op de tram. Dat zou ideaal zijn. We hebben onze voorstellen al overgemaakt aan de bevoegde instanties”, zegt de Willebroekse schepen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio